Ajax maakt met tiental einde aan perfecte reeks AZ

Ger
28 februari 2016, 18:36

Ajax heeft met succes een lastige horde genomen in de titelstrijd. De enige concurrent van koploper PSV won thuis met 4-1 van AZ, de nummer drie van de ranglijst. Ajax speelde na twee gele kaarten voor Anwar El Ghazi bijna de hele tweede helft met een man minder. Voor de Alkmaarders kwam met de nederlaag een einde aan een glansrijke serie in 2016.

Bij het veelgeprezen AZ begon de motor na de winterstop op volle toeren te draaien. In 2016 liet de formatie van trainer John van den Brom nog geen punt liggen, goed voor een sprong naar de derde plek op de ranglijst. AZ vermaakte de voetballiefhebbers bovendien met flitsend spel en scoorde er onder aanvoering van Vincent Janssen lustig op los. De subtopper verscheen dan ook met veel zelfvertrouwen aan de aftrap van de derby tegen de grote Noord-Hollandse broer.

Na de 1-0 sloegen de verhoudingen op het veld verder door in Amsterdams voordeel. Mitchell Dijks zorgde voor opwinding met een schot voorlangs, waarna Amin Younes nadrukkelijk het tweede doelpunt op zijn schoen had. De vleugelspeler stuitte met een schot in de korte hoek op keeper Sergio Rochet. In de 28ste minuut viel de 2-0 alsnog. Klaassen miste in eerste instantie een scherpe voorzet van Anwar El Ghazi, maar op aangeven van Younes was de herkansing wél raak.

De wedstrijd leek daarmee beslist, maar AZ kreeg zowaar hulp uit onverwachte hoek. El Ghazi pakte volkomen onnodig zijn tweede gele kaart van het duel en moest het veld dus verlaten. AZ had tegen tien man niet lang nodig om de 3-1 te maken. Janssen scoorde na een mooie combinatie met Markus Henriksen. Met rechtsback Ricardo van Rhijn voor Younes koos De Boer daarna voor meer defensieve zekerheid. Mede omdat een serieus offensief van AZ achterwege bleef, liepen de hoofdstedelingen geen verdere schade meer op.

Sterker nog, in de slotfase tilde Milik de score zelfs naar 4-1. Ook bij dit doelpunt vloog de bal via de paal tegen het net. Door de overwinning heeft Ajax de achterstand op lijstaanvoerder PSV weer teruggebracht tot een punt. AZ kan zich donderdag herstellen in de halve finales van de KNVB Beker, op bezoek bij Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen