Fortuna legt situatie uit aan KNVB en blijft hopen

1 maart 2016, 13:48

Het is nog altijd wachten op witte rook bij Fortuna Sittard; kan de toekomst van de noodlijdende eerstedivisionist veiliggesteld worden, of niet? De Limburgers hadden tot dinsdag 12.00 uur de tijd om een sluitende begroting in te dien bij de KNVB, maar deze race tegen de klok werd verloren. Er is tekst en uitleg gegeven aan de voetbalbond en ondertussen wordt gehoopt dat het laatste budget snel losgeweekt kan worden.

Fortuna-directeur Joppe Sangen bevestigt bij de NOS dat de cijfers niet gepresenteerd zijn aan de KNVB. "Dat hebben we niet gedaan. We missen nog een substantieel bedrag", legt de bestuurder uit. Dit verhaal moest hij dus verkopen aan de KNVB, dat naar verwachting rond 17.00 uur met een reactie op de proppen zal komen. De proflicentie van Forunta staat op het spel, waardoor er mogelijk na 62 jaar een einde komt aan betaald voetbal in Sittard.

Er is nog hoop dat geldschieter Nol Hendriks (79) de benodigde anderhalve ton van het totaalbedrag van 900.000 euro zal ophoesten, maar de suikeroom van Roda JC stelt een garantstelling als voorwaarde. Hij wil het geld dat hij investeert dus terugzien. Mogelijk kan een andere partij deze investering dekken, waardoor er optimisme ontstaat. "Ik heb vanmiddag om 15.00 uur een afspraak met mensen die al veel geld in Fortuna hebben gestopt", aldus Hendriks.

"Als de garanties dan goed zijn, ga ik Fortuna helpen", belooft Hendriks. "We moeten er goed uitkomen, anders doe ik het niet. Fortuna is vrijdag voor het eerst bij mij gekomen. Dat is kort dag. Je moet het geld maar hebben liggen", aldus de Roda-suikeroom.

Directeur Sangen wil nog niet spreken van een definitieve redding. Het blijft afwachten.

[photo,96120,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen