Twente zegeviert in Tilburg na onwaarschijnlijke comeback

2 april 2016, 23:14

Hakim Ziyech heeft FC Twente zaterdagavond de drie punten bezorgd tegen Willem II. Twente zegevierde met 2-3, dankzij twee doelpunten van de Twente-middenvelder. Willem II stond voor het rustsignaal nog met 2-0 voor, maar gaf het na rust volledig weg.

In de tweede helft schoot Ziyech zijn ploeg eigenhandig richting een overwinning. Zijn eerste treffer kwam voort uit een vrije trap, vanaf de zijkant van het veld, niet ver van de cornervlag. Zijn lage inzet verraste Kostas Lamprou, die onhandig over de bal heen dook. Na tussenkomst van een treffer van  Chinedu Ede was het opnieuw raak voor Ziyech. De smaakmaker krulde een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied weergaloos achter de doelman, die de 2-3 onhoudbaar in de verre hoek zag verdwijnen.

Eerder dit seizoen waren de Tilburgers nog te sterk voor de Tukkers. Twente kende voor de winterstop een lastige periode, waarin met name in defensief opzicht veel misging. Het was Lucas Andersen die Twente destijds nog verder in de problemen duwde, door maar liefst drie maal doel te treffen in de 1-3 uitzege.

Twente kwam pas laat in de wedstrijd. Het liep lange tijd voor geen meter bij de uitploeg, die veel balverlies leed. Desondanks kwamen de Twentenaren in de eerste helft nog wel tot twee goede kansen uit twee hoekschoppen. Allereest nam Felipe Gutiérrez de bal fraai op de volley, maar hij zag Kostas Lamprou de bal uit de bovenhoek tikken. Niet veel later was het matchwinnaar Ziyech, die een korte vrije trap op de kruising van het doel mikte.

Dankzij haar uitmuntende tweede helft komt Twente op achtendertig punten uit negenentwintig duels te staan. Het gaat ADO Den Haag voorbij op de ranglijst en neemt vanaf vanavond de tiende positie in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen