Van Basten haalt prachtherinnering op: "Fantastisch"

15 april 2016, 13:41

Marco van Basten blikt nogmaals terug op één van de mooiste momenten in de historie van het Nederlandse voetbal: zijn wonderschone volley in de EK-finale in 1988 tegen de Sovjet-Unie. De voormalig Oranje-topschutter nam een voorzet van Arnold Mühren vanuit de onmogelijke hoek in één keer op de slof en schoot de bal fenomenaal achter doelman Rinat Dasajev.

Nog altijd wordt er vaak gerefereerd aan het magistrale doelpunt van Van Basten. Op de website van de UEFA blikt de oud-spits terug. "Het was in de tweede helft en ik was een beetje vermoeid. Mühren gaf de bal en ik dacht 'of ik neem de bal aan en daag de verdedigers uit, of ik neem risico en schiet gewoon'. Natuurlijk heb je veel geluk nodig bij zo'n schot, maar alles ging goed. Het is één van die momenten die soms gewoon gebeuren. Het moest zo zijn."

"Ik kan veel verhalen vertellen, maar dit gaf me echt een fantastisch gevoel. Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik dit moment kon beleven met Nederland. Het was ook het moment waarop we konden zeggen 'het is 2-0, we kunnen de wedstrijd winnen'. Ik vroeg me na het doelpunt serieus af wat er allemaal gebeurde", aldus Van Basten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen