Tottenham verkleint achterstand op Leicester tot vijf punten

Ger
18 april 2016, 23:02   Bijgewerkt: 18 april 2016, 23:09

Tottenham Hotspur heeft het gat met koploper Leicester City in de Premier League teruggebracht tot vijf punten. De ploeg van manager Mauricio Pochettino zegevierde met ruime cijfers bij Stoke City: 0-4. Een dag eerder was Leicester op een gelijkspel blijven steken tegen West Ham United.

Harry Kane en Dele Alli verdeelden de doelpunten van Tottenham in het Britannia Stadium. Eerstgenoemde zette de nummer twee van de ranglijst al in de negende minuut op voorsprong. Die score bleef geruime tijd op het bord staan. Pas in de 68ste minuut verdubbelde Alli de marge. Niet veel later gooide Kane de wedstrijd op slot. Ali volgde het voorbeeld van zijn collega in de slotfase met zijn tweede treffer van de avond. De middenvelder had zijn doelpuntentotaal in het duel zelfs naar drie kunnen tillen, maar voor open doel mikte hij de bal tegen de paal.

Lijstaanvoerder Leicester moest zich zondag tevreden stellen met een puntje in de thuiswedstrijd tegen West Ham. Over de uiteindelijke 2-2 mochten manschappen van manager Claudio Ranieri allerminst klagen. Diep in blessuretijd kreeg Leicester een penalty cadeau. Invaller Leonardo Ulloa pakte het presentje dankbaar uit.

Leicester en Tottenham komen deze Premier League-editie allebei nog vier keer in actie. De koploper treft Swansea City (thuis), Manchester United (uit), Everton (thuis) en Chelsea (uit). Tottenham speelt tegen West Bromwich Albion (thuis), Chelsea (uit), Southampton (thuis) en Newcastle United (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen