'Koninklijk' PEC Zwolle snel klaar met zwak NEC

20 april 2016, 20:30   Bijgewerkt: 21 april 2016, 09:36

PEC Zwolle heeft in de strijd om de play-offs om Europees voetbal een belangrijke zege geboekt. De ploeg van trainer Ron Jans zegevierde woensdag in het eigen IJsseldelta Stadion met 2-0 over NEC en ging de Nijmeegse concurrent daarmee voorbij in het klassement. PEC Zwolle maakte al in het eerste half uur het verschil met het zwakke NEC, door goals van Sheraldo Becker en Queensy Menig.

Met NEC en PEC Zwolle stonden de, voorafgaand aan deze speelronde, nummers zeven en negen van de Eredivisie tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion. Het is mede afhankelijk van de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht van komende zondag, maar hoogstwaarschijnlijk volstaat ook de achtste plek voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal, terwijl de nummer negen sowieso buiten de boot valt. NEC had in deze midweekse speelronde dus uitstekende zaken kunnen doen, door de voorsprong op PEC Zwolle te vergroten tot vijf punten en de voormalig bekerwinnaar daarmee van zich af te schudden.

Maar dat NEC definitief afstand had kunnen nemen van PEC Zwolle leek het in het onderlinge treffen geen moment te beseffen. Vanaf het eerste fluitsignaal was er maar één ploeg die voetbalde en dat was de thuisclub. PEC Zwolle deed dat overigens in een volledig oranje tenue. Dit ter ere van Koningsdag, dat volgende week woensdag officieel in Zwolle wordt gevierd. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen dan een bezoek aan de Overijsselse hoofdstad.

Tien minuten na de openingstreffer lag ook de 2-0 erin. NEC dacht na een overtreding van Bart van Hintum op het middenveld een vrije trap te krijgen, maar de arbitrage zag er niets in. Daardoor lag er op de linkerflank ineens veel ruimte voor Queensy Menig. De snelle aanvaller kwam vervolgens naar binnen, zette Dario Dumic simpel op het verkeerde been en trof ten slotte doel in de verre hoek, waarbij hij het geluk had dat zijn inzet van richting werd veranderd.

De wissels van Faber sorteerden niet het gewenste effect. Ook in de tweede helft kon NEC geen moment indruk maken. PEC Zwolle vond het ondertussen wel prima en deed amper inspanningen om de score verder uit te breiden, waardoor er na de pauze weinig meer te genieten viel. Vijf minuten na rust was de thuisclub nog wel bijna op 3-0 gekomen: Ouasim Bouy raakte met een kopbal de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen