Berghuis ongelukkig: "Ik kan hier slecht tegen"

Jw
24 april 2016, 13:47

Watford kan zich vandaag plaatsen voor de finale van de FA Cup, maar Steven Berghuis is allerminst gelukkig. De Nederlandse vleugelspeler komt in tegenstelling tot zijn landgenoot Nathan Aké nauwelijks aan spelen toe bij de Engelse club.

"Op voetbalgebied ben ik ongelukkig. Ik ben iemand die daar slecht tegen kan. Dan zit ik thuis en ga ik mensen bellen om mezelf op te vrolijken. Het enige dat ik kan doen, is blijven trainen. Als ik op het veld sta, vergeet ik dat soort dingen. Dan geniet ik ervan, maar het blijft een moeilijke situatie", licht Berghuis toe tegenover de NOS.

De 24-jarige vleugelflitser lijkt daarmee een verkeerde keuze te hebben gemaakt door van AZ naar Watford te verkassen. "Ik heb goed over mijn keuze nagedacht", vervolgt hij. "Ik ben niet het type dat ergens blind op afgaat. Toen ik de kans kreeg om in de Premier League te spelen, ben ik met de club gaan praten. Zo eigenwijs ben ik wel."

Berghuis blijkt echter niet het type speler waar de trainer op zoek naar was. "Het idee was dat Watford in een 4-2-3-1-opstelling zou spelen, met spelers op de flanken die het de spits makkelijk zouden maken. Dat waren exact de woorden", vervolgt de linkspoot, die vorig seizoen in de Eredivisie nog één van de absolute smaakmakers was. "Met onze speelstijl willen we overleven in de Premier League, maar dat doen we op een manier die averechts werkt voor mijn eigen speelstijl. We spelen wel 4-4-2 met mensen op de flanken, maar die zijn er niet voor de creativiteit, eerder voor de defensie."

Daardoor kwam Berghuis dit seizoen nog maar 127 speelminuten in actie, verdeeld over zes wedstrijden in de Premier League. Wat Berghuis na dit seizoen gaat doen, is onduidelijk, maar de Nederlander heeft aangegeven dat er verandering in dient te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen