Banden tussen Twente en Doyen definitief verbroken

26 april 2016, 10:49

FC Twente en de veelbesproken investeerdersmaatschappij Doyen zijn helemaal van elkaar af. De geplaagde club uit Enschede maakt in een officieel statement wereldkundig dat de samenwerking met de investeerdersgroep, die in 2013 begon, definitief ten einde is gekomen.

Drie jaar geleden begon de samenwerking tussen Twente en Doyen met een lening van vijf miljoen euro, die de Tukkers destijds nodig hadden vanwege haar precaire financiële situatie. Door de financiële injectie van Doyen kon Twente verder, maar een paar jaar later kwam naar buiten dat de investeerders door dubieuze afspraken en voorwaarden in contracten invloed hadden op het transferbeleid van de Enschedese club. Dat was in strijd met de reglementen van wereldvoetbalbond FIFA.

"FC Twente en Doyen hebben nu met elkaar afgesproken onder welke voorwaarden zijn hun overeenkomst beëindigen. Daarbij is Doyen bereid gebleken de betalingstermijn te verlengen, waardoor FC Twente meer tijd krijgt om haar financiële situatie te verbeteren", zo klinkt het op de website van de Tukkers, die stellen dat Doyen altijd 'een loyale contractpartij geweest is, die FC Twente vrij heeft gelaten in haar eigen besluitvorming'.

"Na afbetaling hebben de partijen over en weer geen verdere verplichtingen meer", benadrukt Twente, dat dus verlost is van Doyen en zich blijft richten op financieel herstel en het behouden van de proflicentie. Op maandag 9 mei krijgt Twente hier uitsluitsel over van de licentiecommissie van de KNVB.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen