Dortmund-kamp: "Overstap naar Bayern aannemelijk"

26 april 2016, 14:36

Mats Hummels behoort na bijna negen seizoenen zo ongeveer tot meubilair bij Borussia Dortmund. De Duitse aanvoerder is een van de boegbeelden van de club, maar toch ziet algemeen directeur Hans-Joachim Watzke hem komende zomer wel naar de grootste concurrent Bayern München verkassen. Het zou na Mario Götze en Robert Lewandowski de derde speler zijn die de afgelopen jaren de gevoelige overstap maakt.

Hummels speelde vanaf zijn zesde levensjaar in de jeugdopleiding van Bayern, maar wist niet definitief door te breken in het eerste elftal. "Ik denk dat een terugkeer naar Bayern aannemelijk is. Wellicht is hij nog niet klaar bij die club. Zijn vader, moeder en broer wonen nog in München en ook zijn vrouw komt er vandaan. Allemaal mogelijke redenen voor een terugkeer", zo tekende Kicker op uit de mond van Watzke.

"Mats heeft bij ons aangegeven dat dat geen kwestie van geld is. Natuurlijk beschikt Bayern over aanzienlijk meer financiële middelen dan wij, maar ook Dortmund is in staat om prima aanbiedingen te doen aan spelers van zijn statuur. We moeten alleen wel accepteren dat iemand als Mats zich na bijna negen seizoenen bij Dortmund wellicht afvraagt of hij toe is aan een stap in zijn carrière. Hij staat op een kruispunt: de zware, moeilijke weg bewandelen of de iets makkelijkere route nemen."

Mocht Bayern zich officieel melden bij Dortmund om Hummels over te nemen, dan zal het diep in de buidel moeten tasten. "Dan bekijken we wat Mats waard is. En ik kan je nu alvast vertellen dat dat veel is. Het is aan de kopende partij om te bepalen of ze daaraan willen voldoen. Zo niet, dan houden we Mats aan zijn contract en ik ben ervan overtuigd dat hij dan vol overgave voor ons team zal blijven spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen