Twente benadrukt na akkoord: steun bedrijfsleven nodig

Ger
26 april 2016, 19:23

Door het akkoord met de ex-bestuurders over de financiële afronding heeft FC Twente een belangrijke stap gezet richting het voorbestaan van de club. De huidige nummer dertien van de Eredivisie benadrukt echter dat de toekomst van profvoetbal in de Grolsch Veste nog allerminst is veiliggesteld.

Twente kan, onder voorwaarden, pas aanspraak maken op de gemeentelijke garantstelling van 32 miljoen euro als bekend is of de Tukkers hun licentie behouden. "De gemeente Enschede wil eerst die zekerheid hebben. Mede om die reden is de garantstellingsperiode verlengd tot 31 december 2016. Dit betekent dat Twente nog deze week aan een substantieel extra geldbedrag moet komen om zo haar financiële positie te verbeteren", aldus de eredivisionist op de eigen website,

De club van trainer René Hake heeft 'intensief contact' met het Twentse bedrijfsleven. "Nog voor het weekend moet duidelijk zijn of het Twentse bedrijfsleven inderdaad de benodigde steun wil bieden. Langs die weg kan FC Twente, in samenhang met het voldoen aan de andere voorwaarden, de KNVB-licentiecommissie het vertrouwen bieden om straks tot een positief (licentie-)besluit te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen