Twente haalt nieuwe deadline met inrichting bestuur

28 april 2016, 12:10

FC Twente komt er op bestuurlijk niveau een stuk anders uit te zien. De Tukkers hebben, naar aanleiding van alle bestuurlijke misstanden, het Knüppe-rapport en de voorwaarden die de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede opgesteld hebben, een bestuurswijziging toegepast.

Twente gaat vanaf heden werken vanuit de Stichting FC Twente '65, waarin de aandelen van de geplaagde club zijn ondergebracht. Dat doet het met een nieuwe Raad van Commissarissen (voor onafhankelijk toezicht op de directie) en met een nieuwe statutaire directie (voor de dagelijkse leiding van de club). Er zijn meerdere stichtingsbestuurders en commissarissen benoemd.

"FC Twente is vandaag officieel overgegaan naar de nieuwe bestuursstructuur. Daartoe moesten eerst de statuten notarieel worden aangepast en bestuurlijk worden vastgesteld. Dat is nu gebeurd", zegt voorzitter van Stichting FC Twente '65 Huub Rakhorst op de clubwebsite. "De sollicitatieprocedure voor nieuwe stichtingsbestuurders en commissarissen zijn we eind maart gestart met de publicatie van zorgvuldig geformuleerde profielschetsen. Het is mooi dat we veel positieve reacties hebben gehad van capabele kandidaten."

Henri Boers en Mark Rouwhorst treden toe tot het stichtingsbestuur, dat onder leiding staat van voorzitter Ruub Rakhorst en Kees van Ast ook als lid heeft. Er komt nog een vijfde lid bij. "Wij zijn blij dat we met Boers en Rouwhorst twee relatief jonge, kundige mensen met betrokkenheid bij FC Twente hebben kunnen toevoegen aan het Stichtingsbestuur. Beide heren zijn door Twente Verenigt! aangedragen en kunnen dus ook op draagvlak bij de achterban rekenen. Hiermee geven we meteen ook invulling aan een van de aanbevelingen van de heer Knüppe", stelt Rakhorst.

Jan Schutrups en Ton Heerts vullen de nieuwe Raad van Commissarissen van Twente. "Zij waren natuurlijk al bestuurlijk betrokken bij FC Twente, maar hebben opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de RvC."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen