Twente leeft, laatste kans voor afhankelijk Vitesse

6 mei 2016, 14:53

FC Twente en Vitesse spelen komende zondag vanaf 14.30 uur in de Grolsch Veste hun laatste wedstrijd van het reguliere eredivisieseizoen. Voor de thuisploeg staat er niets meer op het spel, maar de bezoekers uit Arnhem kunnen de play-offs om Europees voetbal nog bereiken. De ploeg van coach Rob Maas is wel afhankelijk van PEC Zwolle, NEC en FC Groningen. Twee van deze ploegen moeten ingehaald worden en dus verliezen.

Hake: "Niemand kan zeggen dat de club niet leeft"

De Tukkers benaderen het duel met Vitesse zeer serieus, verzekert Hake. "Er zullen ook zondag weer minimaal 25.000 mensen in het stadion zitten, dat alleen al moet voldoende motivatie zijn om een goede wedstrijd te spelen. Daarnaast is het de laatste thuiswedstrijd, dan ben je verplicht de supporters wat te bieden. Dat leeft ook onder de spelers, zij willen de laatste wedstrijd winnen. Op die manier kun je het seizoen goed afsluiten en kun je sportief gezien echt voldaan terugkijken op het laatste half jaar. Daarom moet iedereen nog één keer  maximaal geven", zegt Hake, die Joachim Andersen terug heeft en geen risico's zegt te nemen met Felipe Guittiérez.

Laatste kans voor Vitesse

"FC Twente is een gevaarlijke ploeg. Dat ze het na de winterstop zo goed doen zegt wel wat. Het is nog niet gespeeld. We moeten vanaf de eerste minuut scherp zijn ", zegt Maas verder bij Vitesse TV over de tegenstander van komende zondag.

[photo,94526,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen