Hake hoopt voor volgend seizoen op frisse start

8 mei 2016, 18:20

"Hopelijk kunnen we volgend jaar een frisse start maken", sprak FC Twente-coach René Hake zondag op de clubwebsite. De Tukkers besloten een veelbewogen voetbaljaargang in de eigen Grolsch Veste met een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. De Arnhemse tegenstander greep door de remise naast een ticket voor de play-offs.

FC Twente kwam door een eigen goal van Bruno Uvini al vroeg op achterstand, maar Zakaria El Azzouzi herstelde in de 27ste minuut het evenwicht. Zhang Yuning bracht Vitesse in de 61ste minuut voor de tweede keer aan de leiding, Chinedu Ede legde vijf minuten later de eindscore vast op 2-2.

"Wij begonnen dramatisch, met twee corners en een goal tegen", aldus Hake. "Vervolgens waren we een half uur van slag. Dan scoor je een geweldige treffer, die wel compleet uit de lucht komt vallen. Na rust wilden we wat dingen verbeteren en leek het er bij vlagen weer wat beter op. Toch kregen we de 1-2 om de oren. Vitesse verzuimde het duel te beslissen en het werd 2-2. Je weet dat Vitesse moet winnen, wij verzuimen alsnog de winnende treffer te maken, al zou dat onverdiend zijn geweest."

"Na een bewogen seizoen wil ik alle sponsoren en supporters bedanken namens spelers en staf voor de geweldige steun", besloot Hake. De licentiecommissie van de KNVB zou maandag een besluit nemen over het wel of niet intrekken van de licentie van FC Twente, maar heeft meer tijd nodig om tot een beslissing te kunnen komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen