Twente verdedigt zich: "Voor ons even frustrerend"

11 mei 2016, 15:49

FC Twente wordt, als lid van de Eredivisie CV, beticht van het feit dat de club onder het oude bestuur schade zou hebben aangericht bij de overige eredivisionisten, die daarvoor graag een financiële compensatie willen zien vanwege misgelopen tv-inkomsten. Dinsdag werd hier een akkoord over bereikt door Twente en de ECV en een dag later geeft Twente nog wat extra tekst en uitleg over de situatie.

Na wekenlang onderhandelen bereikte Twente een akkoord met de ECV. "Natuurlijk hadden wij over dit traject eerder willen berichten richting onze supporters en sponsors, maar er was vertrouwelijkheid afgesproken. Zoals er ook is afgesproken dat de clubs over de exacte inhoud van de overeenkomst verder geen inhoudelijke mededelingen doen. Daar willen wij ons dus aan houden en daarom kunnen we helaas op dit punt geen maximale openheid bieden", legt interim-directeur Onno Jacobs uit op de clubwebsite.

De Tukkers leven zich in, maar verdedigen zich wel. "Bij de andere clubs leven tal van frustraties over de handelwijze van FC Twente in de achterliggende periode. We moeten niet onderschatten met welke negatieve erfenis onze club is opgezadeld en hoe de sentimenten ten opzichte van FC Twente momenteel liggen. Tegen die achtergrond is dit akkoord afgesloten. Begrijp mij goed: deze hele situatie is voor ons als bestuur even frustrerend als voor onze achterban. Juist om uit die situatie te komen moeten we bepaalde dossiers af sluiten. Dit is er een van", aldus Jacobs.

"FC Twente hecht er zeer veel waarde aan om weer een volwaardig lid van de ECV te zijn", voegt Jacobs toe. "In dat kader hebben wij ook gemeend een gebaar te moeten maken naar de supporters van de collega-clubs. Als wij de licentie behouden, willen wij volgend seizoen met een schone lei kunnen beginnen. FC Twente wil nu niets liever dan een streep onder het verleden zetten en de toekomst van de club veiligstellen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen