'FC Twente betaalt 1,5 à 2 miljoen aan andere clubs'

12 mei 2016, 09:33

FC Twente bereikte dinsdag een akkoord met de Eredivisie CV over een financiële compensatie voor de overige clubs, omdat de Tukkers vanwege hun dubieuze beleidsvoering in het voordeel zouden zijn geweest ten opzichte van de andere eredivisionisten. Het bedrag dat de Enschedese club betaald heeft, is nu naar buiten gekomen.

Het Algemeen Dagblad claimt dat Twente een bedrag van tussen de 1,5 en 2 miljoen euro heeft betaald als compensatie voor de schade voor de andere eredivisieclubs. Dat maakt de ochtendkrant op uit reacties van verschillende clubbestuurders die in de vergadering van de ECV aanwezig waren.

Twente stond flink onder druk om een akkoord te bereiken. Door een kwalijke manier van beleidsvoering was de club de afgelopen jaren in staat om spelers als Dusan Tadic en Hakim Ziyech aan te trekken en dat zorgde ervoor dat de overige clubs op sportief vlak benadeeld werden.

Een meerderheid van de eredivisieclubs wilde volgens het AD graag zien dat Twente twee seizoenen lang teruggezet zou worden naar de achttiende plaats, waardoor het miljoenen euro's aan tv-gelden zou mislopen. Er werd volgens getuigen met een rechtszaak gedreigd. Door het bereikte akkoord komt dit er echter niet van.

Om goodwill te kweken bij de andere clubs, laat Twente volgend seizoen alle uitsupporters gratis de Grolsch Veste in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen