Eagles en NAC willen meedelen in compensatie Twente

12 mei 2016, 15:21

FC Twente bereikte deze week een akkoord met de Eredivisie CV, waardoor het een financiële compensatie gaat geven aan de overige eredivisionisten. Dat hebben NAC Breda en Go Ahead Eagles vernomen en beide Jupiler League-clubs vinden dat zij ook recht hebben op een geldbedrag.

Go Ahead en NAC vinden dat zij ook mogen meedelen, aangezien zij ook met Twente in de Eredivisie gespeeld hebben op het moment van de bestuurlijke misstanden. "Wij zijn ook getroffen. Wij hebben ook twee jaar in de Eredivisie gespeeld en juist om die jaren gaat het", zegt Eagles-voorzitter Edwin Lugt bij RTV Oost. Hij pleit ondertussen ook voor een andere degradatieregeling. "Stel dat FC Twente de licentie kwijtraakt, is het natuurlijk heel krom dat er een degradant minder is. Dit kan niet, maar dit heb ik al eerder kenbaar gemaakt", aldus de voorzitter.

NAC gaat de situatie ook onderzoeken. "Ik ga er vanuit dat wij daar ook in meegenomen worden", stelt directeur Justin Goetzee tegen BN De Stem. "Ik heb het al twee weken in onderzoek, maar nog geen inzicht in de uiteindelijke afspraken gekregen. NAC speelde natuurlijk de voorbije jaren Eredivisie, dus als het over meerdere jaren gaat, dan vind ik dat wij ook meegenomen moeten worden in het hele verhaal. Maar ik ken de afspraak niet die is gemaakt, als het alleen over dit seizoen gaat, grijpen we ernaast", aldus Goetzee.

Naar verluidt gaat Twente een bedrag van 1,5 à 2 miljoen euro betalen aan de overige eredivisieclubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen