De Boer zwaait af met zege: "De cirkel is rond"

18 mei 2016, 16:12

Frank de Boer heeft zijn laatste wedstrijd als coach van Ajax gewonnen. In het Chinese Shenyang werd woensdag de oefenwedstrijd tegen Liaoning Whowin FC gewonnen. Door een goal van Joël Veltman en een eigen doelpunt werd het 2-0.

Veltman kopte Ajax in de achttiende minuut op voorsprong. De verdediger had met het hoofd succes bij een corner. Gezien het Amsterdamse overwicht was de 0-1 verdiend. Zes minuten voor tijd viel de 0-2. Een voorzet van Donny van de Beek leek binnen gewerkt te worden door Mike van der Hoorn, maar uiteindelijk veranderde een Chinees been de bal nog van richting. Kenny Tete kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart van de arbiter.

De Boer debuteerde in december 2010 als coach van Ajax. Hij leidde de Amsterdammers in 2011, 2012, 2013 en 2014 naar de landstitel. "De cirkel is rond. Ik begon in Milaan met 0-2 en dat staat vandaag ook op het scorebord", reageert De Boer op de twitterpagina van Ajax, doelend op zijn debuutwedstrijd bij Ajax. Dat was in de Champions League tegen AC Milan.