Wat zijn de gevolgen van de degradatie van FC Twente?

18 mei 2016, 17:45   Bijgewerkt: 19 mei 2016, 00:54

Definitief is het nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat FC Twente volgend seizoen in de Jupiler League voetbalt. De Tukkers moeten boeten voor het wanbeleid en de misleiding van de afgelopen jaren. Het besluit van de licentiecommissie van de KNVB heeft logischerwijs gevolgen voor de degradatiestrijd, aangezien FC Twente zich sportief had gehandhaafd in de Eredivisie.

Komende donderdag en zondag worden de beslissende wedstrijden om promotie/degradatie gespeeld. Mocht Willem II het tweeluik met aartsrivaal NAC Breda verliezen, dan handhaven de Tilburgers zich toch op het hoogste niveau omdat zij als nummer zestien van het reguliere eredivisieseizoen als eerste in aanmerking komen om de weggevallen plek in te vullen.

Mocht Willem II het tweeluik met NAC Breda winnend afsluiten en nummer zeventien De Graafschap het niet redden tegen Go Ahead Eagles, dan blijven de Superboeren toch behouden voor de Eredivisie. Als zowel Willem II als De Graafschap de play-offs winnend afsluit, dan lacht SC Cambuur ineens. De Friezen blijven dan, ondanks de laatste plek dit seizoen, in de Eredivisie.

De eredivisieclubs, met name Willem II, kunnen de play-offs echter niet op halve kracht spelen. Het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente te laten degraderen is namelijk nog niet definitief. Eerst moet een advies van de Centrale Spelersraad (CSR) worden afgewacht en deze heeft hiervoor twee weken de tijd. Het advies van de CSR is bovendien niet bindend. Daarnaast heeft FC Twente de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen het definitieve besluit, iets dat ze ook zeker van plan lijkt.

De KNVB meldde eerder op de dag al dat PSV gewoon kampioen blijft, ondanks dat Ajax op doelsaldo het verschil gemaakt zou hebben als de wedstrijden tegen FC Twente niet worden meegeteld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen