Wethouder Enschede: "Verleden lijkt zwaarder te wegen"

18 mei 2016, 22:33

Eelco Eerenberg, wethouder van de gemeente Enschede, baalt behoorlijk van het voornemen van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. De Tukkers werkten de afgelopen maanden hard om schoon schip te maken, maar dat mocht niet baten.

"We hebben hard gewerkt aan een mooie toekomst, maar het verleden lijkt zwaarder te wegen. Daar zitten we met zijn allen toch flink over te balen", aldus Eerenberg tegen RTV Oost. "De afgelopen tijd hebben supporters en sponsors hard gewerkt aan een nieuw FC Twente en ik heb daar geloof in gekregen."

Wat de gevolgen van de degradatie zijn voor FC Twente, weet Eerenberg niet. Onduidelijk is bijvoorbeeld wat er met de garantstelling van 32 miljoen euro van de gemeente aan de voetbalclub gaat gebeuren. Het stadsbestuur verstrekte deze eind vorig jaar met het voorbehoud dat de club haar proflicentie zou behouden. Deze is echter ingetrokken. FC Twente heeft wel direct een nieuw toegangsbewijs tot betaald voetbal ontvangen, maar Eerenberg weet niet of dat binnen de voorwaarden valt. Ook over de garantstelling van 15 miljoen euro van het regionale bedrijfsleven is onduidelijkheid. "Dat zoeken we allemaal uit, dit is natuurlijk een nieuwe situatie", besluit de wethouder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen