Jupiler League-clubs willen FC Twente niet in competitie

Ger
19 mei 2016, 15:21   Bijgewerkt: 19 mei 2016, 15:32

De eerstedivisionisten maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League als de voorgenomen degradatie van de Tukkers werkelijkheid wordt. Dat hebben de clubs laten weten in een gezamenlijke verklaring. De eerstedivisionisten zijn volledig verrast door het nieuws én de timing van de KNVB.

De clubs uit de Jupiler League willen volgende week tijdens de algemene vergadering Betaald Voetbal toelichting en opheldering hebben over het voorgenomen besluit van de licentiecommissie van de KNVB om Twente wegens wanbeleid te laten degraderen. "We zijn verbijsterd over naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-Offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt", klinkt het in de verklaring. "Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen."

De licentiecommissie van de KNVB besloot woensdag dat Twente moet degraderen als straf voor het financiële wanbeleid van de voorbije jaren. De Enschedeërs krijgen een nieuwe licentie, waarmee ze op het laagste profniveau kunnen uitkomen. In dit geval dus de Jupiler League. De eerstedivisionisten vrezen dat het moeilijk wordt om naar het hoogste niveau te promoveren als Twente zich in de titelstrijd van de eerste divisie gaat mengen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen