De Boer blikt terug: "Ajax en ik zijn bijna een huwelijk"

Jw
19 mei 2016, 17:10

Vanaf komend seizoen staat Ajax niet langer onder de hoede van Frank de Boer. Dat is even wennen voor de buitenwereld, maar ook voor de trainer zelf, zo geeft hij toe. "Ik ben mijn hele leven al bij deze club betrokken. Sinds mijn zevende ben ik supporter van Ajax", zegt De Boer vanuit het trainingskamp van Ajax in China, wat voorlopig zijn laatste kunstje is bij de club.

"Als speler en trainer heb ik er 25 jaar lang fantastische dingen meegemaakt. In beide gevallen ben ik hier bij Ajax begonnen. Het is bijna een huwelijk. En dat gevoel zal ook nooit weggaan. Je eerste liefde vergeet je nooit", aldus De Boer op de website van Ajax.

In zijn hoofd zal De Boer ook ongetwijfeld bezig zijn met een toekomstige uitdaging. Everton wordt genoemd. "Ik weet ook nog niet wat de volgende stap zal zijn, maar ik denk dat ik klaar ben voor een nieuw avontuur. Als speler van Ajax had ik dat op een gegeven moment ook. Je komt in een fase dat je eens iets anders wilt proeven. Nieuwe energie opdoen, jezelf weer opladen. Misschien neem ik wel een sabbatical en misschien komt er een mooie nieuwe club waar ik mogelijkheden zie. Het valt allemaal niet te voorspellen, al weet ik ook hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Het moet gewoon het juiste moment zijn. Eind 2010 kreeg ik de kans om hoofdcoach van Ajax te worden. Ik had toen het gevoel dat ik het aankon en dat het een goed moment was. Zoiets kan zich nu weer voordoen."

"Ik kijk tevreden terug op mijn tijd bij Ajax. Ik heb er met volle teugen van genoten", vervolgt De Boer. "Het is nu het einde van een tijdperk. Ik heb mijn werk als trainer van Ajax altijd met plezier gedaan. Hopelijk krijgt mijn periode bij Ajax een goed vervolg. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ajax zal altijd de grootste club van Nederland blijven en prijzen pakken. Vanaf nu ga ik elke week in de officiële Ajax App kijken wat er allemaal bij de club gebeurt. Met name ook omdat veel jongens nog lekker bij Ajax blijven. Ik ben benieuwd naar hun ontwikkeling."

In de wandelgangen wordt voormalig Vitesse-trainer Peter Bosz genoemd als mogelijke opvolger. "Ik denk dat Peter Bosz op nummer één staat. Dat gevoel heb ik", gaf De Boer onlangs tegenover FOX Sports aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen