Heracles moet scoren in return na gelijkspel tegen FC Utrecht

Jw
19 mei 2016, 22:48

Heracles Almelo zal in de finale van de play-offs tegen FC Utrecht in ieder geval moeten scoren tijdens de return. De Almeloërs bleven donderdagavond voor eigen publiek steken op een 1-1 gelijkspel. Zondag gaat Heracles op bezoek in de Galgenwaard.

Heracles-trainer John Stegeman zag vanwege de goede prestatie tegen FC Groningen geen reden voor het aanpassen van zijn opstelling. Daardoor zat Mark-Jan Fledderus weer op de bank en moest ook gouden invaller Paul Gladon genoegen nemen met een plek op de bank. Erik ten Hag had bij FC Utrecht een basisplaats voor Rubio Rubin. Dat ging ten koste van jongeling Patrick Joosten, met wie Ten Hag niet te veel risico wil nemen als het gaat om overbelasting.

Gaandeweg de eerste helft begon Heracles het initiatief te nemen. Ze wisten zich goed onder de druk van Utrecht uit te spelen. Op dat moment zette Joey Pelupessy teamgenoot Jaroslav Navratil vrij voor de keeper, maar hij bleef niet rustig genoeg. Navratil was vervolgens wel nuttig bij de goal van Thomas Bruns. De aanvaller blokte zijn tegenstander, waardoor Bruns alleen op het doel afging. De middenvelder verraste de doelman met een schot in de korte hoek: 1-0. De treffer zorgde voor een opgetogen sfeer op de tribunes bij de fans van Heracles.

De thuisploeg had in de tweede helft moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Met name in de slotfase probeerde Heracles druk te zetten op de defensie van FC Utrecht. Ondanks het wegvallen van Christian Kum in de rust en het inbrengen van Willem Janssen als centrale man bleef FC Utrecht goed overeind in Almelo. Door het gelijkspel is er zondag nog van alles mogelijk, maar moet Heracles in ieder geval een keer scoren in de Domstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen