Van Leeuwen: "Koopjesjagers roepen ineens 'gratis gratis'"

20 mei 2016, 08:10

Vanaf het moment dat bekend werd dat FC Twente volgend seizoen waarschijnlijk zal degraderen naar de Jupiler League, staan de clubs in de rij om Twente-spelers voor spotprijzen over te nemen. Volgens technisch manager FC Twente stond de telefoon direct roodgloeiend, maar doet Twente spelers niet zomaar van de hand.

"Het zijn allemaal koopjesjagers, die 'gratis gratis' roepen", aldus Van Leeuwen in het Algemeen Dagblad. "Je merkt meteen dat er zich een heel andere categorie clubs bij ons meldt en dat de transferwaarden veel lager liggen."

Volgens Van Leeuwen zijn clubs bij Twente echter aan het verkeerde adres. "Er ontstaat een nieuwe dynamiek op de transfermarkt. Iedereen gaat zitten wachten in de hoop dat Twente omvalt. Maar het is niet zo dat spelers bij een verplichte degradatie voor niets kunnen gaan. Er gaat niets van hun prijs af."

Toch zal een aantal spelers voor Twente onhoudbaar zijn in de Jupiler League. De club werkt namelijk niet met aangepaste contracten in geval van degradatie, zoals vooral bij kleinere clubs gangbaar is. "Het komt niet bepaald ambitieus over als je in de contractonderhandelingen met een speler van het kaliber Hakim Ziyech begint over een aangepast contract in de eerste divisie."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen