Angst regeert bij Twente: "De club wordt om zeep geholpen"

21 mei 2016, 09:52

Degradatie naar de Jupiler League zou wel eens de doodsteek kunnen zijn voor FC Twente, meent algemeen directeur Onno Jacobs. Volgens de beleidsbepaler kan Twente het hoofd niet boven water houden als het komend jaar in de eerste divisie moet spelen. Dat is ook de reden dat de de club uit Enschede naar de burgerrechter stapt om de straf aan te vechten.

In Enschede is gezien de sportieve successen logischerwijs nooit rekening gehouden met een degradatie naar de Jupiler League. "Met deze variant wordt de club om zeep geholpen. Alle bestaande afspraken zijn gebaseerd op een plaats in de Eredivisie", legt Jacobs uit in de Volkskrant. Jacobs maakt zich grote zorgen. Allereerst over de garantstelling van 32 miljoen euro die de gemeente kan herzien. "Die is onlangs verlengd, onder het voorbehoud dat het risicoprofiel van Twente ongewijzigd blijft."

Ook wat betreft tv-inkomsten moet Twente een flinke pas op de plaats maken. De club krijgt niet de gebruikelijke tegemoetkoming aan televisiegeld. "Omdat de oude licentie is ingetrokken. Daarmee wordt de zogeheten prestatiehistorie van de club uitgewist. Ook als we met een nieuwe licentie promoveren naar de Eredivisie zakken we op de tv-ranglijst van de vijfde naar de achttiende plaats. Het verschil is ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar. Over een periode van tien jaar loopt FC Twente dan 25 miljoen euro mis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen