Twente: "KNVB kan niet opeens straf gaan bedenken"

Ger
22 mei 2016, 11:40

Interim-directeur Onno Jacobs heeft benadrukt dat FC Twente komend seizoen niet in de Jupiler League wil voetballen. Dat stelt hij naar aanleiding van het voorgenomen besluit van de licentiecommissie van de KNVB. De Enschedese club dreigt als straf voor financieel wanbeleid na dit seizoen te degraderen.

Volgens Jacobs zet FC Twente nog altijd vol in op een langer verblijf in de Eredivisie. Om die reden hebben de Tukkers deze week beroep aangetekend tegen het besluit. "Wij willen in de Eredivisie voetballen. De maatregelen die nu worden genomen staan gewoon niet in het licentiereglement", aldus Jacobs bij FOX Sports. "Laat het heel duidelijk zijn: wat FC Twente in het verleden heeft gedaan, valt niet goed te praten. Maar de KNVB moet niet nu opeens een andere straf gaan bedenken. Het is in deze zaak ja of nee. Deze tussenoplossing is niet terug te vinden in de boeken. Het is bovendien de doodsteek voor FC Twente."

De clubs in de Jupiler League zien een degradatie van de Enschedeërs ook niet zitten. De eerstedivisionisten lieten in een gezamenlijke verklaring weten volledig verrast te zijn door het nieuws én de timing van de Nederlandse voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen