Eredivisionisten vragen Twente om kort geding in te trekken

Ger
24 mei 2016, 17:32

FC Twente heeft van de andere eredivisionisten het verzoek gekregen om zich neer te leggen bij de plannen van de licentiecommissie en het aangespannen kort geding in te trekken. De Enschedese equipe heeft de clubs een 'nee' verkocht.

De zeventien Eredivisionisten zijn tot hun standpunt gekomen tijdens een overleg voorafgaand aan de jaarlijkse vergadering betaald voetbal van de KNVB in Zeist. "We kregen de vraag of we ons kort geding willen intrekken, maar dat zijn we niet van plan. Op dit moment nog niet", aldus interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente tegen de NOS. De Graafschap, dat door de situatie rond de Tukkers nog niet zeker is van een langer verblijf op het hoogste niveau, zegt zich nu te bezinnen op eventuele vervolgstappen.

De KNVB wil Twente wegens financieel wanbeleid uit de Eredivisie halen. De Enschedeërs mogen daarna met een nieuwe licentie instromen in de Jupiler League, maar daar voelt de club niets voor. Ook de clubs uit de eerste divisie zijn geen voorstander van het plan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen