Twente wijst behoud mediageld en extra promotieplek af

Ger
24 mei 2016, 20:45

FC Twente gaat niet in op het aanbod van behoud van mediagelden en het eenmalig versoepelen van de promotieregeling naar de Eredivisie. Het voorstel was afkomstig van de KNVB en de Eredivisie CV. De Enschedese club blijft vasthouden aan het kort geding tegen de Nederlandse voetbalbond.

De KNVB wil Twente uit de Eredivisie weren wegens financieel wanbeleid. De Tukkers mogen bij de verplichte afdaling naar de Jupiler League de opgebouwde mediagelden behouden. Ook wordt er in het nieuwe seizoen gekeken naar een ruimere promotieregeling in de eerste divisie, wat zou kunnen betekenen dat er twee clubs rechtstreeks promoveren. Twente is vooralsnog niet op dat compromis ingegaan. Het kort geding, dat vrijdag dient, gaat dan ook gewoon door.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft weinig begrip voor de handelwijze van Twente. "Het is een goede geste", zegt hij tegenover TC/Tubantia. "Als Twente naar de burgerrechter gaat wordt het een slepende zaak. En dat is niet goed, want in het buitenland kijkt men met argusogen mee. De UEFA en FIFA zijn doorgaans niet blij als zaken niet binnen het sportrecht blijven. Daarmee nemen we een groot risico."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen