Ajax haalt Bosz als nieuwe trainer: "Ontzettend ambitieus"

Ger
24 mei 2016, 22:37   Bijgewerkt: 24 mei 2016, 23:05

Ajax heeft Peter Bosz aangetrokken als nieuwe trainer. De opvolger van Frank de Boer tekende een contract voor drie seizoenen. Hij maakt, evenals zijn assistent Hendrie Krüzen, deze zomer de overstap van Maccabi Tel Aviv. Het koppel werkte ook al samen bij Heracles Almelo en Vitesse.

De 52-jarige Bosz verliet begin dit jaar Vitesse om bij Maccabi, de club van technisch directeur Jordi Cruijff, aan de slag te gaan. Dinsdagavond werkte de oud-Feyenoorder zijn laatste wedstrijd af als coach van de equipe uit Tel Aviv. De bekerfinale tegen Maccabi Haifa ging met 1-0 verloren. Maccabi eindigde op de ranglijst als tweede, met twee punten minder dan de nieuwe landskampioen Hapoel Beer Sheva.

"Dit is een mooi moment voor mij als trainer", zegt Bosz over zijn vertrek naar Ajax. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik ook een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken. Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie."

"Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden", aldus Bosz. "Ik had het liefst afscheid van Maccabi genomen met bekerwinst. Het is nu tijd voor vakantie zodat ik daarna vol energie kan beginnen aan de klus in Amsterdam."

De trainersloopbaan van Bosz voerde hem langs De Graafschap, Heracles, Vitesse en Maccabi. Tussendoor was hij technisch directeur bij Feyenoord. Als voetballer is Bosz vooral bekend van zijn periode bij Feyenoord. De geboren Apeldoorner speelde acht keer voor het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen