Huntelaar zegde zelf af: "Maar ik zal nooit bedanken"

25 mei 2016, 07:56

De absentie van Klaas-Jan Huntelaar bij het Nederlands elftal was een keuze van de speler zelf. Dat heeft de speler zelf aangegeven. De spits van Schalke 04 behoort niet tot de selectie van Oranje voor het trainingskamp in Portugal en de oefeninterlands in en tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

"Het was mijn beslissing om niet mee te gaan", bevestigt Huntelaar in gesprek met Voetbal International. "Ik heb de trainer zélf gebeld. Voor het eerst na de laatste wedstrijd, tegen Engeland. Ik vertelde hem dat ik een paar weken wilde nadenken over mijn toekomst. Over Oranje dus. Uiteindelijk heb ik hem teruggebeld. Hij vroeg mij: "Wat denk je?" Ik zei dat het mij beter leek dat hij mij niet zou oproepen voor deze trip", geeft Huntelaar aan.

Het heeft er niets mee te maken dat Huntelaar het geen eer meer zou vinden om voor Oranje uit te komen. "Ik zal nooit bedanken! Natuurlijk heb ik moeilijke momenten gehad, maar bedanken is niet in mij opgekomen. Dan voel je je groter dan het Nederlands elftal en dat is geen enkele speler. Dat mag nooit zo zijn. Het is elke keer weer een eer voor Nederland te mogen uitkomen. Dat gevoel, het volkslied, de supporters; dat gaat boven alles. Dat heeft mij altijd scherp gemaakt en daardoor kon ik vaak scoren. Het raakt mij echt, voetballen in Oranje", stelt Huntelaar.

In de oefeninterland tegen Engeland (1-2 winst) in eind maart wilde Blind de spits vlak voor tijd laten invallen voor de geblesseerde Vincent Janssen, maar Huntelaar had daar weinig behoefte aan. "Dat ik niet wilde invallen is gechargeerd gezegd. Ik wilde en wil best invallen, maar niet voor twee minuten. Ik zat op de bank en was nog niet eens warm. Andere jongens waren aan het warmlopen. Het risico was te groot voor mij en mijn club, om zo even koud in te vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen