Licentiecommissie vond constructie voor straf Twente

25 mei 2016, 08:10

Het besluit van de licentiecommissie om FC Twente te laten degraderen deed veel stof opwaaien. Niet alleen omdat het schokkend is als de Tukkers volgend seizoen in de Jupiler League moeten uitkomen, maar ook omdat deze straf volgens de reglementen niet mogelijk zou zijn. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB geeft een verklaring.

De licentiecommissie vond een maas in het net, zo geeft Van Oostveen aan in De Telegraaf. "Volgens artikel 7 van het licentiereglement mag de licentiecommissie zonder tussenkomst een licentie geven voor betaald voetbal zoals eerder is gebeurd bij bijvoorbeeld AGOVV. Bij FC Twente is besloten eerst de licentie af te nemen en daarna een nieuwe toe te kennen. Dan moet je starten in de laagste divisie van het betaalde voetbal en dat is de Jupiler League", aldus de KNVB-directeur.

Het licentiereglement is inmiddels aangepast. Twente heeft ingestemd met deze mutatie, waardoor clubs in de toekomst verplichte degradatie als sanctie opgelegd kunnen krijgen. Momenteel kunnen clubs alleen bestraft worden met een geldboete en een intrekking van de licentie. "Uiteindelijk is na veel vijven en zessen en een keer schorsen besloten, dat dit een sanctie wordt in het licentiesysteem 3.0, dat van kracht zal zijn in het seizoen 2017/2018", stelt interim-directeur Onno Jacobs van Twente. "De andere clubs waren ervoor en ook wij hebben ermee ingestemd. Uiteindelijk was men nadrukkelijk van mening, dat dit voorstel niet op het verleden en dus ook niet op FC Twente van toepassing kon zijn. Sommige eerstedivisieclubs vonden dit wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen