Messi: "Op een dag wil ik terug naar Argentinië"

25 mei 2016, 13:56

Lionel Messi is dankbaar voor alles wat FC Barcelona hem geboden heeft, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij ooit weer aan de slag wil gaan in Argentinië. Camp Nou wil hij in de toekomst weer verruilen voor zijn vaderland.

"Ik kwam naar Barça met een droom en een doel: het eerste team halen. Iedere dag trainde ik hard om dat doel te bereiken. Ik dacht praktisch gezien nergens anders aan", blikt Messi terug bij Sports Illustrated. "Het was een complexe tijd. Aan de ene kant was het mooi en spectaculair om bij een club als Barcelona te komen, maar aan de andere kant was het ook lastig om alles achter te laten. Ik moest mijn vrienden, een deel van mijn familie en mijn jeugd verlaten. Het starten op nul was zeer moeilijk."

Messi zou al die dingen ooit graag weer terugkrijgen. "Ik ben in Barcelona opgegroeid, mijn leven bevindt zich daar. Barcelona heeft me alles gegeven. Op een dag wil ik echter terug naar Argentinië, omdat ik op zeer jonge leeftijd al naar Europa ging. Ik kon niet genieten van Rosario en de mensen die ik liefheb", aldus de wereldster.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen