Uitspraak over FC Twente kan twee weken duren

25 mei 2016, 15:52

FC Twente spande een kort geding aan tegen de licentiecommissie van de KNVB, maar moet nog even wachten voordat de uitspraak gedaan zal worden. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag (woensdag) bevestigd. De zitten vindt komende vrijdag om 10.00 uur plaats in Utrecht.

"Naar verwachting doet de rechter op 27 mei nog geen uitspraak, maar uiterlijk twee weken na de zitting", meldt de rechtbank. Twente vraagt in het kort geding om in een spoedeisende zaak een snelle, voorlopige beslissing te nemen. De Tukkers zijn het niet met de beslissing van de KNVB-licentiecommissie eens om de club vanwege bestuurlijke misstanden te laten degraderen naar de Jupiler League.

"Op de zitting zullen de eiser en de gedaagde (KNVB) hun standpunten naar voren brengen, de rechter stelt vragen en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. Tijdens de zitting onderzoekt de rechter met beide partijen welke oplossingsmethode in deze situatie het beste lijkt te passen: mediation, schikking of een uitspraak van de rechter", zo omschrijft de rechtbank het juridische proces.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen