Licentiecommissie maakt degradatie FC Twente definitief

26 mei 2016, 18:00   Bijgewerkt: 26 mei 2016, 18:09

De degradatie van FC Twente naar de Jupiler League komt steeds dichterbij. Donderdag heeft de licentiecommissie, na afweging van het advies van de Centrale Spelersraad (CSR), besloten om het eerdere besluit van de KNVB te handhaven. Dat betekent dat Twente komend seizoen een niveau lager zal acteren.

Het enige wat Twente nog zou kunnen redden, is het kortgeding dat vrijdag om 10.00 uur dient voor de rechtbank in Utrecht. "De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht. Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kortgeding te veranderen", zegt directeur Onno Jacobs in de verklaring op de site van Twente.

Overigens adviseerde de Centrale Spelersraad (CSR) de KNVB eerder vandaag om Twente niet terug te laten zetten naar de Jupiler League. Dat advies heeft de licentiecommissie dus links laten liggen, waardoor degradatie naar het tweede niveau van Nederland nu heel dichtbij is voor de Tukkers. "De licentiecommissie is van oordeel dat er in het advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden zijn opgenomen die een aanpassing van de voorgenomen besluiten rechtvaardigen", laat KNVB weten in het statement. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen