Het is de dag van de waarheid voor FC Twente

27 mei 2016, 07:51

Waar veel voetballiefhebbers op het moment bezig zijn met de oefeninterlands van het Nederlands elftal en de Champions League-finale tussen Atlético Madrid en Real Madrid, hebben ze bij FC Twente wel wat anders aan het hoofd. Voor de Tukkers is een spannende dag aangebroken, aangezien het kort geding tegen de licentiecommissie van de KNVB dient.

Op deze vrijdag vecht Twente in de rechtbank in Utrecht de verplichte degradatie naar de Jupiler League aan. De geplaagde club uit Enschede zet alles op alles om de stap naar het lagere niveau tegen te gaan. De spannende zaak dient om 10.00 uur.

De licentiecommissie besloot Twente door bestuurlijke misstanden en het daarmee misleiden van meerdere partijen te laten degraderen naar de Jupiler League. De Tukkers claimen echter dat ze na veel herstelwerk voldoen aan de voorwaarden die opgesteld werden om behoud van de licentie te kunnen realiseren. De proflicentie werd afgenomen en ingeruild voor een licentie voor de eerste divisie.

De Centrale Spelersraad (CSR) gaf een negatief advies, maar dit werd in de wind geslagen door de KNVB-licentiecommissie. Daarmee werd het degradatiebesluit definitief. Door deze beslissing mag De Graafschap ondanks een slechte beurt in de play-offs om promotie/degradatie in de Eredivisie blijven. Als het kort geding van Twente echter zijn vruchten afwerpt, dan kunnen de Superboeren er alsnog bekaaid vanaf komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen