Mourinho is de nieuwe manager van Manchester United

27 mei 2016, 10:36   Bijgewerkt: 27 mei 2016, 10:49

Het is rond: José Mourinho is door Manchester United gepresenteerd als de nieuwe manager. Het nieuws dat al tijden zwaar in de lucht hing, is vrijdagochtend officieel aangekondigd door de Engelse topclub. De Portugese oefenmeester krijgt de taak om oude tijden te laten herleven bij de zoekende voetbalgrootmacht, iets wat zijn voorganger Louis van Gaal niet lukte.

Mourinho tekent een contract voor maar liefst drie seizoenen bij Man United. Dat deed Van Gaal twee seizoenen geleden ook, maar onze landgenoot werd voor zijn derde contractjaar de laan uitgestuurd. De 53-jarige Mourinho moet weer voor het nodige zilverwerk zorgen op Old Trafford. Deze taak was in het verleden wel aan hem toevertrouwd, aangezien hij sinds 2003 maar liefst 22 prijzen wist te pakken. Dat deed hij met FC Porto, Internazionale, Chelsea en Real Madrid. Met Porto en Inter pakte hij de Champions League. Afgelopen seizoen werd de Portugees wel ontslagen door Chelsea.

Mourinho is zeer verheugd met de nieuwe stap in zijn carrière. "Het is een speciale eer om manager van Manchester United te worden. Het is een club die bekend is en begeerd wordt over de hele wereld. Er hangt mystiek en romantiek rond de club, dat is ongeëvenaard", aldus de keuzeheer. "Ik heb altijd affiniteit met Old Trafford gevoeld. Het is het decor van belangrijke herinneringen in mijn carrière. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren de manager te zijn van de fans en te genieten van hun magnifieke steun."

Champions League-voetbal is er volgend seizoen niet bij voor Mourinho en Man United. De ploeg is door een vijfde plaats in de Premier League veroordeeld tot het spelen in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen