Uitspraak in zaak-FC Twente uiterlijk op 10 juni

27 mei 2016, 13:52

Het seizoen is al lang en breed ten einde, maar FC Twente speelde vrijdagmiddag een hele belangrijke wedstrijd. In de rechtbank van Utrecht werd vanaf 10.00 uur een duel met de licentiecommissie van de KNVB uitgevochten. De Tukkers spanden een kort geding aan tegen het besluit om de club te laten degraderen naar de Jupiler League en hebben deze keuze van de licentiecommissie met man en macht aangevochten.

Als straf voor het bestuurlijke wanbeleid en het daarmee om de tuin leiden van de KNVB en de andere eredivisionisten werd de proflicentie afgepakt van Twente, dat in ruil een licentie voor de Jupiler League kreeg. Omdat de eredivisieclub de afgelopen maanden met het interim-bestuur onder leiding van Onno Jacobs veel inspanningen heeft verricht om op bestuurlijk en financieel vlak schoon schip te maken en aan de voorwaarden van de licentiecommissie te voldoen, kwam de klap van de verplichte degradatie hard aan in Enschede.

Zowel Twente als de KNVB-licentiecommissie kwam aan het woord tijdens de zitting in de Domstad. Twente benadrukte dat het door de slepende zaak 'vleugellam' gemaakt is – de verkoop van seizoenkaarten ligt stil, de sponsoring staat op een laag pitje en het aantrekken van spelers is niet mogelijk – en dat het door de straf moet vrezen voor een faillissement. De KNVB liet bij monde van advocaat Harro Knijff weten dat Twente eigenlijk bij de beroepscommissie moet zijn, en niet bij de licentiecommissie. Inhoudelijk ging de voetbalbond er niet heel diep op in, het ging vooral over de bestuurlijke misstanden uit het verleden en het achterhouden van informatie.

De rechter buigt zich over de zaak en zal uiterlijk 10 juni een uitspraak doen. Dat liet hij weten na het kort geding, dat flink uitliep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen