Sparta neemt aanvoerder over van Go Ahead Eagles

Jw
29 mei 2016, 11:53

Sparta heeft een opmerkelijke slag geslagen op de transfermarkt. De kampioen van de Jupiler League heeft Bart Vriends overgenomen van het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles. De 25-jarige mandekker tekende vandaag een contract bij de Rotterdamse club.

Vriends was dit seizoen één van de belangrijkste krachten van Go Ahead Eagles, dat promoveerde door De Graafschap uit te schakelen in de play-offs. "Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt naar Sparta Rotterdam. Ik heb een mooie tijd gehad bij Go Ahead Eagles. We hebben fantastisch gepresteerd in de Play-Offs en ik ben blij dat ook zij komend seizoen in de Eredivisie uitkomen. Op die manier kan ik met een tevreden gevoel afscheid nemen van de club", zegt hij op de website van zijn nieuwe club.

Vriends raakte tijdens dit seizoen verliefd op Het Kasteel, de thuishaven van Sparta. "De wedstrijd die ik hier vorig seizoen speelde op Het Kasteel heeft indruk op mij gemaakt. Het publiek is trouw en fanatiek, de club heeft een prachtige historie en de plannen van de club spreken mij aan. Ik kan dus zeggen dat ik al met plezier vooruitkijk naar het nieuwe seizoen in de Eredivisie", aldus de vertrekkende kapiteit van de Eagles.

Sparta-trainer Alex Pastoor is in zijn nopjes met de aanwinst, die zijn profloopbaan begon bij FC Utrecht. "Bart was afgelopen seizoen aanvoerder van Go Ahead Eagles en een belangrijke speler voor het team. In Deventer heeft hij het heel mooi afgesloten met de promotie. Bart is een ambitieuze jongen en een professional die niet snel opgeeft. Met zijn keuze voor Sparta Rotterdam laat hij zien dat hij kiest voor verdere ontwikkeling en net als Go Ahead voor een authentieke voetbalclub."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen