'AZ ziet in Weghorst opvolger van topscorer Janssen'

31 mei 2016, 15:34

AZ is alvast bezig om geschikte vervangers voor Vincent Janssen in kaart te brengen, mocht hij verkassen naar een grotere club. De belangrijkste kandidaat daarvoor is Wout Weghorst. Zijn club Heracles Almelo heeft hem toestemming gegeven met AZ te praten en inmiddels vond al een gesprek plaats, zo meldt Voetbal International.

Weghorst dwong met Heracles onlangs Europees voetbal af door in de play-offs FC Groningen en FC Utrecht te verslaan. In beide duels tegen Groningen was Weghorst trefzeker. Ook AZ speelt volgend seizoen overigens in Europa, dankzij de vierde plaats op de ranglijst. Daarin had Janssen een groot aandeel door maar liefst 27 doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Weghorst speelde 62 duels in de Jupiler League voor FC Emmen en kwam daarin tot 19 goals. Geen torenhoog gemiddelde, maar toch zag Heracles potentie in hem. Weghorst ontwikkelde hij zich in Almelo tot een prima aanspeelpunt met veel kopkracht. Met twintig goals in twee seizoenen in de Eredivisie bewees hij zijn waarde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen