Metgod baalt van ADO-exit en heeft ambities als coach

3 juni 2016, 16:29

ADO Den Haag maakte donderdag wereldkundig dat het de functie van technisch manager wegens financiële redenen schrapt. Dat gaat ten koste van de baan van John Metgod. De 58-jarige voormalig profvoetballer baalt er stevig van, maar kijkt er niet raar van op.

"Dat besluit komt voor mij niet als een donderslag bij heldere hemel", zo reageert Metgod bij Omroep West op de situatie. "Het is spijtig dat de huidige financiële situatie ervoor zorgt dat ik niet kan blijven als technisch manager bij ADO. Ik heb het goed naar m'n zin gehad bij de club, we hebben in een moeilijk seizoen goede stappen kunnen maken met de selectie. We waren begin maart al veilig in de Eredivisie, we hebben zes punten meer gehaald dan het vorige seizoen en ik geloof erin dat de club verder kan groeien", stelt de oud-prof.

"We zijn bij ADO bezig met een proces waar ik vertrouwen in heb en vooral daarom vind ik het jammer dat het hier stopt voor mij", gaat Metgod verder. Dat de Haagse eredivisionist de functie schrapt, vindt hij erg zonde. "Elke betaald voetbalorganisatie zou een technisch manager of technisch directeur moeten hebben. Die functie past binnen de werkwijze van een bvo en draagt ook bij aan de uitstraling en professionaliteit van een club."

Hoe de toekomst van Metgod eruitziet, is nog niet bekend. "Ik heb mijn eerste jaar als technisch manager als positief ervaren en het smaakt naar meer, al blijft ook het trainersvak lonken. Het blijft toch mooi om dicht bij het veld te kunnen werken en heb dus ook nog altijd ambities als coach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen