Dortmund haalt opvolger Hummels op in Camp Nou

3 juni 2016, 20:24

Borussia Dortmund heeft een meer dan geschikte vervanger gevonden voor Mats Hummels, die naar concurrent Bayern München verkast. De runner-up van de Bundesliga gaat Marc Bartra aan de gelederen toevoegen. De centrale verdediger wordt overgenomen van FC Barcelona.

Dortmund maakt gebruik van een vertrekclausule die in het Barça-contract van Bartra opgenomen was. Dat houdt in dat de Duitse voetbalreus 8 miljoen euro overmaakt naar Barcelona. Door de uitgaande transfers van Hummels en Ilkay Gündogan (Manchester City) was er genoeg geld vrijgekomen voor Dortmund, dat met de komst van Stade Rennes-talent Ousmane Dembélé al eerder een mooie slag sloeg op de transfermarkt.

Bartra meldde zich op 12-jarige leeftijd in de jeugdacademie van Barça, waar hij zodoende meer dan de helft van zijn leven speelde. Met het eerste team van de Catalaanse topclub werd hij vijf keer landskampioen en won hij de Champions League (tweemaal), de Copa del Rey (tweemaal), de Europese Supercup (tweemaal), de Spaanse Super Cup (tweemaal) en het WK voor clubteams.

Barça neemt aan het begin van volgend seizoen officieel afscheid van de Spaanse international.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen