Twente licht standpunt rond besluit toe bij KNVB

6 juni 2016, 09:23

FC Twente krijgt vandaag (maandag) de gelegenheid om bij de KNVB toe te lichten waarom de club het oneens is met de beslissing om de proflicentie in te trekken en met een nieuwe licentie toe te treden tot de Jupiler League. De beroepscommissie licentiezaken buigt zich vervolgens over het bezwaar en zal het meenemen in de beroepszaak.

Wegens bestuurlijke misstanden en gesjoemel rond de transfers van onder meer Dusan Tadic, Jesús Corona en Orlando Engelaar moest Twente flink boeten. De KNVB wil de Tukkers dus terugplaatsen naar de Jupiler League, maar daar is de club het absoluut niet mee eens. Twente vindt dat er onder het nieuwe bestuur, met interim-voorzitter Onno Jacobs, alles is gedaan om schoon schip te maken en aan de voorwaarden van de KNVB en de gemeente te voldoen.

Twente stelt dat de licentiecommissie verzekerd had dat het huidige bestuur niet afgerekend kon worden op de fouten van de vorige bestuurders. Omdat de geplaagde club volgens het ANP snel duidelijkheid wil, is de stap naar de rechter gezet. Uiterlijk vrijdag doet de rechtbank in Utrecht uitspraak in het kort geding dat Twente aangespannen heeft. Een uitspraak van de beroepscommissie wordt een week later verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen