De Graafschap gaat 'kop koffie drinken' bij Van Oostveen

21 juni 2016, 10:03

De Graafschap mocht lange tijd hopen op handhaving in de Eredivisie, maar degradeert toch naar de Jupiler League na de voor FC Twente positieve uitspraak van de beroepscommissie. Het hield de club uit Doetinchem lange tijd in onzekerheid over het te voeren beleid en de club legt zich dan ook niet zomaar bij de uitspraak neer.

Deze week gaat De Graafschap in gesprek met Bert van Oostveen van de KNVB over de consequenties van de uitspraak van de beroepscommissie, zo valt te lezen op de clubwebsite. "We hebben maandag telefonisch contact gehad met Bert van Oostveen en de afspraak gemaakt om een kop koffie te drinken", zegt commercieel directeur Martine Zuil namens De Graafschap. "Wij willen graag van hem horen hoe hij tegen de situatie aankijkt en of hij ons kan helpen."

Het gesprek vormt een voorbode op eventuele juridische stappen. Maandag ging De Graafschap daarover in gesprek met advocaten en met de eigen Raad van Commissarissen en aandeelhouders. "Maar voordat we überhaupt die kant op sturen, is het natuurlijk altijd goed om over en weer de standpunten te belichten en de mogelijkheden te onderzoeken om er samen in redelijkheid uit te komen", aldus Zuil.

"Doel van een eventuele gerechtelijke procedure zou overigens niet primair zijn om FC Twente alsnog de licentie te laten ontnemen. FC Twente heeft oneindig veel geluk gehad met de kennelijk door de licentiecommissie gemaakte fout met betrekking tot de 'schoon schip verklaring'. Dat is mooi voor FC Twente, en het is er ons niet om te doen dat feestje te verstoren. Het gaat ons veel meer om de bizarre gang van zaken over dit onderwerp. En om de enorme consequenties daarvan voor onze club. Daar willen we helderheid over."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen