Vroege goals helpen Chili aan ticket voor Copa-finale

23 juni 2016, 07:43

Nog altijd is Chili in de race om de titel op de Copa América te verdedigen. Het land won vannacht (Nederlandse tijd) in de halve eindstrijd met 2-0 van Colombia, met dank aan twee vroege doelpunten. De wedstrijd lag in de tweede helft overigens twee uur stil, door hevige regenval op het veld. In de finale nemen de Chilenen het op tegen Argentinië, dat vorig jaar ook de tegenstander was in de finale van het Zuid-Amerikaanse toernooi.

Het lag al in der verwachting dat Chili in de halve finale zou afrekenen met Colombia, aangezien het dit toernooi in bloedvorm steekt. Perfect voorbeeld van de uitstekende vorm was de 7-0 monsterzege op Mexico in de kwartfinale. Ook tegen Colombia ging het Chili voor de wind, aangezien goals van Charles Aranguíz en José Fuenzalida al binnen elf minuten een 2-0 voorsprong betekenden. De treffer van Aranguíz kwam tot stand na geklungel in de defensie van Colombia, het doelpunt van Fuenzalida was het gevolg van een schot op de paal van Alexis Sánchez. De rebound was vervolgens prima aan de 31-jarige middenvelder besteed.

Opvallend was dat in de tweede helft het duel twee uur werd gestaakt door regenval op het veld. Na die onderbreking probeerde Colombia nog terug te komen, maar toen middenvelder Carlos Sánchez in de 57ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg was het over met Colombia.

Komende zondag kruisen Chili en Argentinië de degens in de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen