Conflict bij Twente: "Wil niet meer ellende aan de kop"

25 juni 2016, 09:32

Hoewel FC Twente in de Eredivisie mag blijven, heerst intern nog allesbehalve serene rust. Er is namelijk een conflict ontstaan tussen financiers en het bestuur van de club uit Enschede. De financiers opteren voor een vertrek van de huidige Jan Schutrups en Ton Heerts, terwijl ook directeur Onno Jacobs moet afzwaaien van de financiers.

De frustratie van de financiers lijkt met name te zitten bij het feit dat het bestuur akkoord is gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan gedupeerde eredivisieclubs. De directie van Twente stelt echter dat daar gaan ontkomen aan was. "Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van vijf miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen", reageert woordvoerder Marcel Wendrich namens Twente in Tubantia.

Dik Wessels, de drijvende kracht achter de financiers, erkent dat de groep financiers niet op één lijn ligt met de directie van Twente. "Ja, er is een behoorlijk verschil van mening. Maandag praten wij met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, maar ik wil niet nog meer ellende aan de kop", zegt hij duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen