Twente bereikt akkoord over garantstelling en lening

28 juni 2016, 00:01   Bijgewerkt: 28 juni 2016, 09:41

FC Twente kan opgelucht ademhalen. De Tukkers hebben maandagavond in een lange vergadering geregeld dat ze beschikking krijgen over een garantstelling (12 miljoen euro) en een lening (in totaal 8 miljoen) van private investeerders. Dat brengen onder meer Tubantia, de NOS en De Telegraaf naar buiten.

Twente heeft met investeringsmaatschappij Reggeborgh een akkoord bereikt over een lening van 8 miljoen euro. Dit is het bedrijf van de Rijssense miljardair Dik Wessels. Bovendien staat een aantal ondernemers garant voor 12 miljoen euro. Dat houdt in dat Twente op 1 juli kan aantonen dat het voldoende geld in kans heeft en dat de licentie definitief veiliggesteld kan worden.

Het wil niet zeggen dat de onrust meteen verdwenen is in de Grolsch Veste. Nog altijd is er vanuit de (financiële) achterban flinke kritiek op het bestuur van Twente, in het bijzonder op algemeen directeur Onno Jacobs en de commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Het is nog maar de vraag of deze kopstukken op hun post zullen blijven.

Huub Rakhorst, de voorzitter van het stichtingsbestuur, treedt in ieder geval af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen