Emery tekent voor twee jaar bij Paris Saint-Germain

28 juni 2016, 16:48   Bijgewerkt: 28 juni 2016, 16:55

Wat al tijden zwaar in de lucht hing en na het definitieve ontslag van Laurent Blanc (maandag) alleen nog maar een kwestie van tijd was, is nu officieel aangekondigd. Paris Saint-Germain heeft Unai Emery aangesteld als de nieuwe hoofdcoach. De 44-jarige Bask tekent voor twee seizoenen, tot medio 2018, in het Stade Parc des Princes.

Het was al geruime tijd bekend dat Emery in beeld was om de nieuwe hoofdcoach van PSG te worden. De trainer had zijn vertrek bij Sevilla aan het einde van afgelopen seizoen al kenbaar gemaakt. De Baskische oefenmeester was zeer succesvol in Andalusië. Hoewel hij in Spanje met Sevilla niet meer dan een subtopper was, wist hij driemaal op rij de Europa League te winnen. Nog nooit eerder was een club dat gelukt.

Bij PSG staat Emery voor een grote uitdaging. Er is genoeg kapitaal aanwezig in de Franse hoofdstad, maar voorzitter Nasser al-Khelaifi is wel érg veeleisend ambitieus. Hoewel Blanc vorig seizoen voor het tweede jaar op rij de nationale treble pakte, had PSG in de ogen van de preses gefaald, omdat de club in de kwartfinales van de Champions League werd uitgeschakeld door Manchester City. Dat kostte Blanc dus uiteindelijk zijn baan.

PSG pakte vorig jaar de Franse titel met een voorsprong van 31 punten op de meest nabije achtervolger. De grote man aan de zijde van de hoofdstedelingen was Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse vedette is echter vertrokken, iets wat ook geldt voor de Nederlander Gregory van der Wiel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen