Jacobs treedt af als algemeen en financieel directeur

28 juni 2016, 23:01   Bijgewerkt: 29 juni 2016, 00:15

Onno Jacobs kreeg de afgelopen periode een flinke lading kritiek over zich heen en heeft daarom besloten om zijn taken als algemeen en financieel directeur van FC Twente naast zich neer te leggen. Het bestuurslid van de Tukkers blijft wel verbonden aan de club, waar hij door andere werkzaamheden slechts drie dagen per week aanwezig kan zijn.

Jacobs werd de afgelopen tijd flink bekritiseerd door de (financiële) achterban van Twente. De diverse private financiers, die voor een garantstelling van 12 miljoen euro en een lening van 8 miljoen euro zorgen, lieten de druk behoorlijk opvoeren. De geldschieters willen meer invloed op het beleid en konden zich niet vinden in de wijze waarop Jacobs de club bestuurde.

Dat heeft Jacobs er dus toe doen besluiten om niet langer de algemeen en financieel directeur van Twente te blijven. Hij was er wel mede voor verantwoordelijk dat de club uit Enschede behouden bleef voor de Eredivisie. Naast Jacobs liggen commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts ook onder vuur.

Lees hier een uitgebreide reactie van Jacobs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen