Jacobs geen directeur: "Ik kan het nu niet bieden"

29 juni 2016, 00:14

FC Twente heeft bevestigd dat Onno Jacobs niet langer de algemeen en financieel directeur van de club uit Enschede is. Dit maakte het bestuurslid bekend tijdens een overleg tussen de Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur, waarin tevens werd vastgesteld dat de reeds bekende financiële overeenkomst voor de deadline (1 juli) bij de KNVB kan worden gezorgd.

Jacobs heeft de RvC van Twente laten weten dat hij afziet van de functie van algemeen en financieel directeur, maar blijft tot minimaal 1 oktober 2016 wel als bestuurslid actief. "Sinds 11 januari heb ik me met hart en ziel ingezet om maar één doel te bereiken: het behoud van de Eredivisie-licentie van FC Twente. Door een geweldig team collega's, maar zeker ook door de fantastische steun van de hondstrouwe achterban, is dat uiteindelijk gelukt. Op 17 juni kwam, na een ongelofelijk hectische periode, eindelijk het verlossende nieuws: FC Twente blijft in de Eredivisie. Kortom een mooi resultaat", zegt Jacobs in een persbericht van de Tukkers.

"Recent heb ik aangegeven tot 1 juli 2017 beschikbaar te zijn voor de functie van Algemeen en Financieel directeur. Ik had mij voorgesteld om dit – kijkend naar mijn privé situatie – in een opzet te doen die het mogelijk maakt een baan hier in Twente te combineren met het blijven wonen in de Randstad", aldus Jacobs, die hierdoor veel kritiek kreeg van de investeerders. "Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privé-situatie niet te verenigen is met een baan bij een club waarin mijn 24/7-aanwezigheid gewenst is. Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden. Dat stel ik heel nuchter en feitelijk vast."

RvC-voorzitter Jan Schutrups noemt het een 'moedig besluit'. "Maar dat past wel bij de persoon Onno Jacobs. Hij heeft het laatste half jaar heel veel gegeven in het belang van FC Twente en daarvoor zijn we hem oprechte dank verschuldigd. Onder zijn aanvoering is de licentie van FC Twente veiliggesteld. Gelukkig blijft Onno de komende periode op financieel gebied bij de club betrokken. De RvC zal zich op korte termijn richten op het vinden van een geschikte opvolger", aldus Schutrups.

Huub Rakhorst zwaait zoals bekend af als voorzitter van het Stichtingsbestuur en wordt per direct vervangen door Alexander van der Lof (CEO Twentse Kabel Holding).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen