Kas van Inter flink gespekt door Chinese overname

29 juni 2016, 10:22

De overname van Internazionale door de Chinese Suning Group heeft de club een enorme financiële boost gegeven. Het budget van de Nerazzurri is met maar liefst 242 miljoen euro gestegen door de bestuurlijke en directionele veranderingen binnen de club.

Er stond dinsdag een bijeenkomst tussen het nieuwe bestuur gepland en dat was het eerste formele overleg sinds de Milanese topclub in handen is gekomen van de Chinese investeerders. Het nieuwe bestuur is een combinatie van oude en nieuwe gezichten. Naast de vertegenwoordigers van de Suning Group zijn voorzitter Erick Thohir, Handy Soetedjo, Michael Bolingbroke en Nicola Volpi nog steeds bestuurslid. Thohir zal naar zijn verwachting zijn presidentsrol afstaan voor het einde van het jaar, maar moet dan nog wel het restant van zijn aandelen aan Suning verkopen.

Door de overname van de Chinezen lijkt Inter met geld te kunnen smijten op de transfermarkt. Wel moet er rekening gehouden worden met de regels rond Financial Fair Play. Dat houdt in dat het verschil tussen de uitgaven en inkomsten niet te groot mag zijn. Omdat Inter naast deelname aan de Champions League gegrepen heeft, moet de club de rem er wel enigszins op houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen