KNVB over Jacobs: "We gaan niet over de poppetjes"

30 juni 2016, 09:44

De KNVB gaat zich niet buigen over het besluit van Onno Jacobs om te stoppen als algemeen en financieel directeur van FC Twente. De voetbalbond vindt niet dat het nodig is om deze situatie onder het vergrootglas te leggen.

Dat heeft woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB bevestigd in gesprek met De Gelderlander. "Met FC Twente zijn afspraken gemaakt over de structuur van de club. Maar de KNVB gaat niet over de poppetjes, als het maar niet dezelfde zijn als in het verleden. Of Onno Jacobs de geschikte man is, daar gaan wij niet over", aldus de zegsman van de voetbalbond.

Jacobs stapte op als algemeen directeur en financieel directeur, omdat hij niet 24/7 op de club kon zijn en mede daarom veel kritiek krijgt van de private investeerders die Twente een helpende hand toereiken. De geldschieters hadden met hun mening dus invloed op het aftreden van Jacobs en dat is in strijd met het onderzoeksrapport van Knüppe. Daar staat dat de investeerders geen invloed mogen uitoefenen op het beleid van Twente.

Op de website van Twente gaf Jacobs tekst en uitleg over zijn besluit. "Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privé-situatie niet te verenigen is met een baan bij een club waarin mijn 24/7-aanwezigheid gewenst is. Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden. Dat stel ik heel nuchter en feitelijk vast."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen